Hoe het begon

In 2013 stond het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Leeuwarden. Al jaren speelde ik met de gedachte iets voor het Glazen Huis te organiseren, en ik wist ook wel wat. Ik wilde een soort marathon organiseren die bij alle plaatsten langs zou gaan waar het Glazen Huis ooit had gestaan. Toen kwam ik Silvio tegen in Leeuwarden bij een winkel voor hardlopers. Silvio was toen al een ervaren ultrarunner, en een man die openstond voor ideeën. Dat bleek wel. Ik stelde me voor, vertelde wat ik wilde, en hij was om! “Gaan we samen organiseren.”, zei hij, en de rest is geschiedenis.

In 6 dagen tijd zijn we door alle plaatsen gelopen waar het Glazen Huis ooit heeft gestaan. We liepen in estafettevorm ruim 30 km per dag, en de laatste dag liepen we 60 km van Groningen naar Leeuwarden. Het was tijdens die loop, ergens rond km 30 of zo, dat we tegen elkaar zeiden: “Wat zou het mooi zijn om de Elfstedenultraloop eens te organiseren in wedstrijdvorm. Zullen we ons daar eens aan wagen?”

Op het moment van schrijven zijn we 2017, 3 jaar nadat we ons idee voor het eerst tegen elkaar uitspraken. Op 19 mei 2018 om 11:00 uur is het zover: dan start in Bolsward, voor het stadhuis, de Elfstedenultraloop!!!

Naast ons werk is het best hard werken om dit voor elkaar te krijgen, ook nog eens te trainen en we hebben ook beide gewoon nog een vrouw en kinderen. Best druk zo met zijn tweeën… maar zoals het nu lijkt is het al zeker de moeite waard!

0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Cart